„Zajlik

24 év után mérték fel újra a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét. A kutatásvezetőt, Dr. Inotai Andrást, a Semmelweis Egyetem docensét kérdeztük: javultak vagy romlottak a mutatók? Faggattuk arról is, miként függ össze a nagy család és az egészségesebb élet egymással.

Hamisítatlan világ: a civil szervezetek és az újságírók szerepe a tényfeltárásban címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Transparency international (TI) Magyarország és a Francia Intézet. A hiteles információközvetítés és a korrupció felszámolása ma komoly küzdelem az álhírek terjedése és az újságírók elleni fenyegetések miatt – hangzott el. A beszélgetésről Váradi Júlia készített összefoglalót.

Egyre több az elhagyott és a bántalmazott állat és közben egyre kevesebb a felelős állatartó – Schneider Kingát, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivőjét abból az alkalomból kérdeztük, hogy 12 év után újra felvonulást szerveztek a Bazilikától a Hősök terére.

A holland Tineke Strik lett a magyarországi ügyek raportőre, feladata a jogállamiság ügyének előmozdítása az Orbán-kormánnyal szemben és a 7-es cikkelyes eljárás továbbvitele. Munkáját terepszemlével kezdte, első benyomásairól Csernyánszky Juditnak adott interjújában számolt be.

2024. október 05. Hetes Stúdió (2024. október 05., szombat 15:00)
53:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter