„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Kaufer Virág egykori parlamenti képviselő a főszereplője az Anyáim története című dokumentumfilmnek, amely nemrégiben fődíjat kapott egy Nemzetközi fesztiválon. Hogy miről szól a film? Egy azonos nemű pár öt éves történetéről, az örökbefogadásról, szülővé, családdá válásáról és az emigrációjáról.  

- Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyász és Philipp György rendező, karmester, zeneterapeuta 2018-ban légzőszervi betegekből létrehozták a Légzéssel a lélekért kórust. Nagy előrelépés ez olyan embereknek, aki addig, nem hogy énekelni, de oxigénhiányuk miatt levegőt venni sem igen tudtak. Most a Fesztiválzenekarral készülnek egy közös koncertre.

Dr. Fabinyi Tamás, evangélikus lelkész, teológus így búcsúzott a nemrégiben elhunyt  Jankovics Marcell rajzfilmrendezőtől, művelődéstörténésztől: „Közel laktunk egymáshoz, gyakran találkoztunk. Néhány éve előadónk volt a püspöki hivatal épületében a "Senki sem próféta a maga hazájában" című sorozat keretében, illetve hatalmas érdeklődéssel kísért előadást tartott a Budavári Evangélikus Szabadegyetemen. Isten nyugosztalja!” Vendégünk volt a püspök úr.

- Magyar festmény rekord született egy varsói aukciósház árverésén, Bak Imre festőművész 1969-ben festett absztrakt Orange című festményéért 46,2 millió forintot fizetett egy vevő.

- Pető Zoltán, közgazdász, külügyi szakértő, zenész, író, összefüggés - kutató számára érdektelen, hogy miről szólnak a hírek, sokkal inkább az érdekli, ami mögötte van. 

- Görgey Gábor: „Ceterum censeo. Hajdan gyakran használt fordulat volt ez a latin mondatkezdet, magyarul azt jelenti:  egyébként javaslom, vagy az a véleményem. A mondást az antik Róma szenátora, az idősebb Cato (i.e. 243 - i.e. 149) honosította meg, aki minden beszéde végén következetesen még azt is hozzáfűzte: Carthaginem esse delendam. Karthágót el kell pusztítani. Természetesen részemről csupán a ,,ceterum censeo" érvényes, A diktatúrák városait ugyanis nem  lerombolni kell, hanem eltávolítani a diktátort.”

2021. június 12. Klubdélelőtt (2021. június 12., szombat 09:00)
156:50
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa