„Ki

Visky András Kossuth- és József Attila-díjas erdélyi magyar író, drámaíró, dramaturg, egyetemi tanár. Édesapja református lelkész, akit a román kommunista vezetés 22 év börtönre ítélt, a család többi tagját, édesanyját és a 7 testvérét, internálták, édesapja szabadulása után térhettek csak haza mindannyian. Családja meghurcoltatása és szenvedései később meghatározó témájává vált alkotói munkásságának.

Kerényi Péter televíziós szerkesztő, műsorvezető, a kvízműsorok főszerkesztője. Vágó Istvánnal évtizedes barátság és munkakapcsolat fűzte őket egymáshoz, a kvízprofesszor halálának évfordulójára írt és most megjelent, Vissza-Vágó című könyve is erről a felejthetetlen kapcsolatról árulkodik.

Sági György ügyvéd, író legújabb könyvének címe: Holnap kitör a Vezúv. Sági György a családi hagyományoknak megfelelően a szabómesterséget választotta, majd jogásznak tanult, egyesítve tudását, a legnagyobb magyar ruhagyár jogtanácsosa lett. Így indult a pályája…

Kováts Kriszta színésznő, énekesnő, rendező, a Klubrádió műsorvezetője, tematikus albumainak legújabb darabja a Víz-dalok, a dalszövegeket férje, a szövegíró Fábri Péter írta.

Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színész pályáját a Vígszínházban kezdte, köszönve ezt volt osztályfőnökének és mesterének, Marton Lászlónak. Még végig élte az úgynevezett Eszenyi-korszakot, majd önként távozott a színházból… Most a közelgő Múzeumok Éjszakájának védnöke. 

2024. június 15. Klubdélelőtt (2024. június 15., szombat 09:00)
159:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa