„Ki

Császár Előd, művésznevén Shane 54, zenész, énekes, szövegíró, producer. Beválasztották a világ top 100 lemezlovasa közé. Ez a sikertörténete, de ott van mögötte egy család tragédiája. 1998-ban, 25 évesen, egy ugyanilyen korú rendőr halálát okozta egy közlekedési balesetben. Ő volt a hibás, felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Minderről őszintén mesélt.

Ez a beszélgetés elérhető videóval a Klubrádió YouTube-csatornáján is.

Ismét bővült a Halhatatlanok Társulata, nyolc művészt választott be a társaságba a közönség, köztük van Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész. Vajon mit gondol a színészetről? Egy mondat erről: "Ezt a hatást semmi más nem képes elérni nálam. Egy próbafolyamat olyan, mint egy intenzív gyorstalpaló önismereti kurzus. Ha tizenhat évig játszik egy színész egy szerepet, akkor sincs kész, hiszen mi magunk sem vagyunk készen. Mi is napról-napra változunk. Vannak ihletett pillanatok, de nagyon kevés ilyen adódik a pályán, amikor a csillagok állása, a múzsák csókja, a Jóisten kegyelme összejön, és valami megszületik. Ezek azok az éteri pillanatok, amelyekért érdemes csinálni." 

Ez a beszélgetés elérhető videóval a Klubrádió YouTube-csatornáján is.

 

Csuja Imre is a Halhatatlanok Társulatának tagja lett. A színház, a film mellett a vers az éltető eleme. Önálló estjének egyik ihletője, mondta, és mesélt is róla. Verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, mióta esténként falusi házukban a nagymamájától tanult verseket, meséket, a család és a szomszédok nagy nyilvánossága előtt elmondhatta. Hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! De arról is beszélgettünk az Isten című darabbal kapcsolatban, hogy mit gondol az eutanáziáról.

Ez a beszélgetés elérhető videóval a Klubrádió YouTube-csatornáján is.

Búcsúztunk a Bartók-Pásztory-díjas zenésztől, érdemes és kiváló művésztől Konrád György brácsaművésztől. Neve 1959-től összeforrt a Tátrai Vonósnégyesével, de mellette az összes vezető magyar szimfonikus zenekarban jelentős funkciót töltött be. Élete utolsó éveiben is még zenélt, kedves időtöltése volt a focizás, pingpongozás, teniszezés és a gombászás. Októberben töltötte volna be a 100 évét.

2024. június 29. Klubdélelőtt (2024. június 29., szombat 09:00)
158:55
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa