„Zajlik

Gyekiczki András szociológus, jogász, a pápai zsidóság emlékezetének feltárója négy éve, hogy nincs köztünk. Fia, Márton, tizenöt és félévesen csöppent bele a politikába, aminek különös módja volt.  Ma ő az ország legfiatalabb választott képviselője, a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének alelnöke. "Tevékeny, a közösségért dolgozó ember vagyok, aki hisz abban, hogy a köz érdekében dolgozni nemes feladat. Ezt a hitet édesapám ültette el bennem, aki erre nevelt és tanított" – vallja.

Cserhalmi Imre író, újságíró, volt színházigazgató, egyetemi tanár, Idősekről másként címmel indított előadássorozatot. 90. születésnapján köszöntöttük.

Simon-Mazula Tibor végzettsége szerint matematika–rajztanár, mint festőművész, Amerikában, kedvenc városában, San Franciscóban fényes karriert futott be. Jó ideje itthon dolgozik, de vajon hogy sikerült az újrakezdés Magyarországon?

Baán László közgazdász, a Liget Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum újraválasztott főigazgatója – utóbbi pozzícióért egyetlen jelöltként indult és a nyáron újabb 5 évre el is nyerte azt. Ha minden igaz, az elkövetkezendő öt évben megvalósulhat a Városligetben az Új Nemzeti Galéria megépítése, amely a múzeum 19. és 20. századi gyűjteményének biztosít majd méltó, világviszonylatban is korszerű otthont.

Obádovics J. Gyula matematikus által írt Matematika című tankönyv a világ egyik legnépszerűbb tankönyve, évtizedek óta tanulnak belőle a diákok. 97 éves szerzője most másik oldaláról is ismert lett, elnyerte a szenior magyar bajnoki címet 100 méteres síkfutásban.

 

2024. szeptember 21. Klubdélelőtt (2024. szeptember 21., szombat 09:00)
143:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa