„Klubrádió

A stúdióvendég Oláh Ibolya énekes volt, telefonon pedig Presser Gábor zenész, zeneszerzővel és Bíró Kriszta színész, rendezővel beszélgettünk.

Az apropót az adta, hogy Oláh Ibolya főszereplésével színházi előadás készült Bíró Kriszta rendezésében. Már önmagában ez is érdekes. Az előadás természetesen zenés, a középpontban Ibolya dalaival. A dalok szerzője Presser Gábor, a 2018-ban megjelent Voltam Ibojka című album zeneszerzője, a szövegeket jeles írók, és költők írták. A versek könyv formájában is megjelentek, csodálatos illusztrációkkal. Ebből a különleges munkából jött létre a színházi előadás, Oláh Ibolya – Női posta – Dallevelek címmel.

A műsorban a kitűnő énekesnővel, a zeneszerző Presser Gáborral és Bíró Kriszta rendezővel az előadás létrejöttéről, és a közös munkáról beszélgettünk, miközben meghallgattunk néhány dalt, amelyek az esten is szerepelnek.

A műsorban a hazai jazz-élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

2021. október 12. Örömzene (2021. október 12., kedd 21:00)
55:08
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti Szerkesztők: Ámon Betti