„Zajlik

A fotó és film jegyében telt az adás első órája. Gordon Eszter, színházi és filmes munkáiról jól ismert fotóművész érkezettt hozzánk elsőként, akit a Gödöllőn nyílt kiállítása kapcsán kérdeztünk. A portrék és a filmes standfotók mellett most láthatóak először kísérleti és realista munkái is.

Ezt követően Szabó Gábor operatőr, Zsigmond Vilmos egykori alkotótársa volt a vendégünk, abból az alkalomból, hogy a jövő héten kezdődik Szegeden, a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál. Ez egy olyan filmes mustra, ahol a képi világ, az operatőrök teljesítménye áll a fókuszban. Erről kérdeztük az egyik alapítót, a zsűri elnökét.

A folytatásban az identitásról, a titkokról és az önismeretről volt szó. Szalontay Tünde színésznővel a függetlenszínházi pályáról, Eötvös Péter operájáról és az örökbefogadásról beszélgettünk.

Ezt követően a városi Fonalgerillákkal ismerkedtünk meg. Vendégünk volt, Párniczki Jutka és dr. Csomós Rita, akik színes, vidám, kötött-horgolt kompozíciókkal öltöztetik fel a város tereit, fáit. Közös szenvedélyükről kérdeztük őket.

2024. október 04. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. október 04., péntek 10:05)
96:02
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata