„Zajlik

Első vendégünk Telihay Péter, színházrendező volt, aki egy ideje már Olaszországban él - egy kisvárosban, Todiban. Bár az ottani színházban még nem rendezett, de Szombathelyen igen, méghozzá Molière-t. Ezúttal A fösvényt. A kétlaki életről és a színházcsinálásról kérdeztük a rendezőt.

Ezt követően folytattuk a Klasszikusok újratöltve rovatunkat. Kiss Judit Ágnes, költő, író volt a vendégünk, aki nemrégiben újraolvasta a Száll a kakukk fészkére című regényt, Ken Kesey művét. Arra volt kíváncsi, hogy még mindig ugyanolyan jó-e, mint tizenéves korában, amikor először találkozott a szöveggel.

A folytatásban Tóth Orsival beszélgettünk, abból az alkalomból, hogy már a mozikban Hajdu Szabolcs új filmje, az Egy százalék indián, amiben az egyik főszerepet alakítja. Nem először dolgoztak együtt, éppen ezért a színház és a film összekapcsolódásáról kérdeztük.

Ezt követően Magyar Bori énekesnőt vártuk a stúdióba, aki különböző formációival ismert szereplője a zenei életnek. Az etno-és a világzene mellett otthonosan mozog az elektronikus zenében és a jazzben is. Erről is kérdeztük.

2024. október 11. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. október 11., péntek 10:05)
95:25
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata