„Zajlik

Milyen műveket érdemes levenni a könyvespolcról és mai szemmel újraolvasni, vagy egyszerűen csak elolvasni? A Klasszikusok újratöltve rovatunkban hétről-hétre feltesszük ezt a kérdést, amire ma délelőtt Réti Zsófia, irodalomkritikus válaszolt. Szó volt Wirginia Woolf klasszikusáról, a Mrs. Dalloway-ről, és Maurice Sendak: Ahol a vadak várnak című művéről is.

Ezt követően Flór Péter, a Színes Város Csoport vezetője, és Thamó Emese tervezőgrafikus volt a vendégünk. Legújabb falfestményük Szenes Hannát, az 1944-ben mártírhalált halt költőt és antifasiszta ellenállót ábrázolja. A falfestményt a Zsidó Kulturális Fesztivál keretében adták át Budán, a Frankel Leó utcában. Erről beszélgettünk.

A folytatásban Rabóczky Judit szobrászművészt vártuk a stúdióba, aki két kiállítással is jelentkezik most ősszel Szófiában. Munkáinak fő témája a nőiség megélése, még ha az anyaghasználata változik is. Pár éve színes huzalokból és drótokból formázta meg szobrait, mostanában a talált tárgyak érdeklik jobban és egy könyvre is készül.

Kezdődik a színházi évad, Csábi Anna rendező, színész, igazi függetlenszínházi alkotó érkezett hozzánk. Darabjait rendszerint maga írja, témáit a valóságból meríti. Az évad elején Szabadkán rendez majd, ahol egy szektába keveredett lány valós történetéből készít előadást. Erről is kérdeztük.

2024. szeptember 20. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. szeptember 20., péntek 10:05)
92:00
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata