„Klubrádió

Az elmúlt négy évben 20 hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 80 millió forintból a Richter Anna Díj. Október elején mutatták be a negyedik évad győztes projektjeit, és egyúttal meghirdették az újabb pályázati időszakot. November 27-ig várják az egészségügyben, oktatásban dolgozók, valamint idén először, a Junior kategóriában a diákok, hallgatók kreatív ötleteit is.

Ezt követően két csapat mutatkozott be az adásban. Elsőként a közönségdíjas Merj segítséget kérni! projekt, amely a díjból online pszicho-onkológiai csoportfoglalkozásokat és „Erőforrás gyűjtő hétvégéket” valósított meg, ahol az érintettek erőt meríthettek a programokból, a betegségből meggyógyult társaik történeteiből és egymásból. A csapat a pszichés segítségkérésnek, a beteg optimista hozzáállásának, a támogató sorstársközösségnek a fontosságára hívja fel a figyelmet. Virághné Puskás Katalinnal beszélgettünk.

Az adás második felében Gulyás Bianka gyógypedagógus, kutyás terapeuta volt a vendégünk, aki csapatával és segítő kedvenceivel a 'Kutyajó móka' projekt keretében nyári táborokat szervezett speciális ellátást igénylő gyerekeknek. A pedagógus kategória győztesei nehéz terheket vettek át egy időre a családok válláról, és életre szóló élményekkel gazdagították a gyerekeket.

 

2022. november 05. Szerepvállalás (2022. november 05., szombat 13:00)
25:14
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori