„Zajlik
A lényeg

1,4 millió drónt ígért az orosz hadseregnek Putyin

20/09/2024 09:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Putyin szerint az orosz fegyveres erők 2023 végéig 140 ezer pilóta nélküli repülőeszközt kaptak, a tervek szerint 2024-ben a szállítások mennyisége a tízszeresére, 1,4 millió darabra nő.

Idén a tavalyi drónmennyiség tízszeresét fogja megkapni az orosz hadsereg – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadiipari bizottságnak a különleges rendeltetésű pilóta nélküli repülőgéprendszerek fejlesztéséről csütörtökön megtartott tanácskozásán – írja a hvg.hu.

Putyin szerint az orosz fegyveres erők 2023 végéig 140 ezer pilóta nélküli repülőeszközt kaptak, a tervek szerint 2024-ben a szállítások mennyisége a tízszeresére, 1,4 millió darabra nő. A drónok tervezésével, tesztelésével és sorozatgyártásával speciális kutatási és gyártási központok fognak foglalkozni. 2030-ig Oroszországban 48 ilyen létesítmény fog megépülni.

"A kulcsfeladat a légi drónok széles választékának előállítása, ezen ígéretes technikai sorozatgyártásnak a mielőbbi megteremtése" – mondta Putyin. Az orosz elnök csütörtökön Szentpéterváron látogatást tett a drónokat gyártó Különleges Technológiai Központban, ahol megtekintette a robottechnikai komplexumok modelljeinek kiállítását és egy antennákat gyártó üzemegységet is.