„Ki
A lényeg

20 percre letartóztatták Trumpot

25/08/2023 08:30

| Szerző: Klubrádió

Az Egyesült Államok exelnöke magyar idő szerint péntek hajnalban feladta magát. Rabosították, de azonnal letette a kétszázezer dolláros óvadékot, húsz perc múlva ki is engedték.

Atlantába utazott Donald Trump csütörtökön, hogy szembenézzen a vádakkal, amelyek szerint befolyásolni próbálta a 2020-as választásokat Georgia államban. Ez a negyedik alkalom, hogy Trumpot büntetőeljárás alá vonják, legutóbb a Capitolium ostroma, az elnökválasztás eredményének megdöntésére tett erőfeszítései miatt emeltek ellene vádat.

Az Egyesült Államok exelnöke magyar idő szerint péntek hajnalban feladta magát. Rabosították, de mivel azonnal letette a kétszázezer dolláros óvadékot, húsz perc múlva ki is engedték.

A volt elnököt és további tizennyolc embert azzal vádolnak, hogy megpróbálták megváltoztatni a georgiai választás eredményét a 2020-as elnökválasztáson. Az esküdtszék 41 vádpontból álló dokumentumából kiderül, hogy minden gyanúsítottnál a felmerül zsarolás, Trump köztisztviselőket próbált rávenni arra, hogy szegjék meg az esküjüket és módosítsák a választás eredményét.