„Ki
A lényeg

5,3 milliárdba került egy Orbán-akadémiás gól

22/06/2022 07:39

Orbán Viktor miniszterelnök nagyon szeret a futballal kapcsolatos kérdésekben is megnyilvánulni, legutóbb az angol-magyar félig barátságos mérkőzés után azt mondta, 5-6 akadémista játszott a válogatottban, és ők, azaz a felcsúti "futballakadémia" is két kezdőjátékost tudott adni a válogatottnak, meg egy cserét.

Nemzetek Ligája - Anglia-Magyarország
 
Nemzetek Ligája - Anglia-Magyarország
 
Wolverhampton, 2022. június 14. Sallai Roland (k) és az angol Jude Bellingham (j), valamint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A Népszava kiszámolta, hogy a kormányfő büszkélkedése mennyibe került az adófizetőknek: a magyar válogatottban eddig összesen 13 olyan gól született, amelyet a felcsúti akadémia-nevelés szerzett. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2010 óta több mint 70 milliárd forintot kapott különféle támogatásokból, ennek a nagy része tao-támogatás, azaz közpénz. "Ebben nyilván benne van a 2014-ben átadott, 3,8 milliárd forintból felhúzott Pancho Arénától kezdve az akadémia tisztaságáért felelős, szintén tao-ból vett önjáró padlósúroló, seprőgép, ipari mosó- és szárítógép, minden. De hát ezek nélkül sanyarú lenne az ifisták élete, szóval a magyar választópolgár ezekhez is hozzájárult" - írja a lap, ami szerint így összességében minden egyes válogatott gól, amit ilyen akadémista lőtt, az 5,38 milliárd forintunkba került.

A 70 milliárdból pedig négy futballista érkezett a válogatottba, akiknek a képzése az adófizetőknek futballistánként 17,5 milliárdba került.