„Köszönjük,
A lényeg

685 milliós szerződést kötöttek Schadlék a Fidesz "reklámgurujával"

29/01/2024 07:48

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

De ez csak egy példa, NER-cégek egész sora szerződött velük.

685 millióért gyártott tájékoztató füzeteket Balásy Gyula  egyik cége, a Lounge Design Kft. a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak (MBVK), amikor még a korrupcióval vádolt

Schadl György vezette a testületet,

– írja a hvg360. A kormányzati kommunikációs megbízásokon milliárdokat kereső üzletember cége egy másik megbízást is kapott a végrehajtó kartól, 76 milliót kaptak „interaktív honlap fejlesztésére”.

A lap bírósági úton szerezte meg azoknak a szerződéseknek a listáját, amelyeket még Schadl idején kötöttek, ebben bőven taláni olyanokat, amelyek NER-es kötődésűek.

Schadl György
 
Illusztráció:Schadl György
 

Köztük van például a Rogán Antal kabinetminiszterhez ezer szálon kötődő Hunguard Kft. Szerepel a lajstromban a Habony-rokon, Szetlik Gergő vezette Hotel Club Tihany, ahol konferenciákat és továbbképzéseket tartott a végrehajtói kar, a szállodában 100,5 milliót költöttek „oktatás, szállás, étkeztetés, terembérlet” címén Schadlék. Mindemellett a finoman szólva is kormányközeli Századvég-csoport tagja, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2016-ban 9,1 millióért készített tanulmányt az MBVK kommunikációs és médiatervéről – sorolta a lap egyebek mellett.