„Köszönjük,
A lényeg

95 ezer forint Tóth Gabi és a Fricska hagyományőrző tábora

4/06/2024 18:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Egy a ritmusunk néven indítja el Tóth Gabi a gyerektábort Pomázon, a "magyar énekesnő, a tábor szíve és hangja", Papp Máté Bence "a Fricska Táncegyüttes egyik alapító tagja, a tábor lelke és kezdő üteme". Kiss László Vidor a Fricska Táncegyüttes tagja és oktatója vezetik a tábort, a helyszín a Pomáz Magyar Vár Tábor - a tábor honlapja szerint.

A július 15-21 közt tartandó táborért 95 ezer forintot kér Tóth Gabi és csapata fejenként, ami tartalmazza a szállást, étkeztetést, oktatást, valamint a programokat. Két csoportban lesznek a gyerekek, a 13-18 éves korosztály oktatója lesz Tóth Gabi és párja, a 8-12 éves gyerekek Kiss László Vidor keze alá tartoznak. 10 fős jurtasátorokban lesz az alvás, korosztályoktól függően 1-1 sátorfelelős felügyelő tanárral.

"A táborlakók megismerkednek a szatmári és mezőségi néptánc anyaggal, melyből vasárnap egy műsort mutatnak be közösen a szülőknek, majd egy akusztikus koncerttel zárjuk a napot Tóth Gabival és Papp Máté Bencével. Lesz még egy csomó népi játék, lovaglás, íjászat, rengeteg kirándulás, a klasszikus számháború, fűzhetnek gyöngyöt, agyagozhatnak is a gyerekek, a nemezelést is elsajátíthatják" - írja a tábor honlapja.

 
Tóth Gabi és Papp Máté Bence
Facebook