„Zajlik
A lényeg

A békemenetes Fricz a kampányban hétmillió forintot kapott Ádertől

27/07/2022 08:00

Havi 873 125 forintot kapott Fricz Tamás "politológus", a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, alapítója a Köztársasági Elnöki Hivataltól. Az RTL.hu szerint Fricz társadalompolitikai tanácsokat adott Ádernek nyolc hónapon keresztül 2021 októbere és 2022 májusa közötti időszakban.

Március 15. - Békemenet
 
Március 15. - Békemenet
 
Budapest, 2022. március 15. Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese és alapítója, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b-j) a CÖF-CÖKA Békemenetén a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

A teljes megbízási összeg hétmillió forint, havi húsz munkanappal számolva egynapi tanácsadás több mint 43 ezer forintba került. Az RTL megkérdezte az elnöki hivataltól, hogy miért éppen Fricz Tamással kötöttek szerződést, és egyéb részleteket, de választ nem kaptak, és Fricz Tamás sem kommentálta a megbízást.

A Balsai Ügyvédi Iroda, amely az egykori MDF-es majd fideszes országgyűlési képviselő, alkotmánybíró Balsai István fiának az érdekeltsége, havonta 650 ezer forintért végez „az ügyvédi törvény hatálya alá tartozó tevékenységet”.

A kormány most nyáron 1,089 milliárd forinttal növelte a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetését: így Novák Katalin hivatala még az idén 689 millió forintot pluszpénzt kap, és további 400 millió forinttal megnövelik a hivatal protokollköltségét.