„Zajlik
A lényeg

A DK nem jelöl főpolgármester-helyettest Budapesten

30/08/2024 15:51

| Szerző: Klubrádió

"A DK nem kíván főpolgármester-helyettest jelölni" – mondta Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció budapesti frakcióvezetője és a XVIII. kerület polgármestere egy Facebook-videóban.

Hozzátette: nem kérnek semmilyen fővárosi pozíciót. Szaniszló szerint a DK-nak határozott elképzelése van Budapestről, ezért jövő hétfőn leülnek tárgyalni Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

Szaniszló szerint azért vesznek majd részt a fővárosi politikában, hogy megerősítsék azt a Budapest-programot, amit a DK árnyékkormánya kidolgozott, és ennek a programnak az ismeretében vállalta el Karácsony a közös lista vezetését is.

Szaniszló a videóban azt is elmondta, hogy szerinte „az a jó a fővárosnak, ha a megválasztott képviselők és a főpolgármester nyugodtan, kiszámíthatóan vezetik, és ők minden jó ügyet támogatnak.” A frakcióvezető szerint azért választották meg őket, hogy szolgáljanak, nem pedig azért, hogy zsarolják a megválasztott vezetést.

Karácsony Gergely csütörtökön a Klubrádióban azt mondta: nehezen tudta értelmezni a DK-s Barkóczi Balázs korábbi nyilatkozatát arról, hogy mintha ő és a Párbeszéd "leválna" róluk, és egy hónapja nem is kereste őket. A főpolgármester is úgy tudja, hétfőn jön hozzá a párt frakciójának három tagja.

(Kiemelt kép: Szaniszló Sándor / Facebook)