„Zajlik
A lényeg

A fideszes választókerületi elnök aláírása is rajta van a XVIII. kerületnek adott állami támogatásról szóló dokumentumon

10/10/2024 17:04

| Szerző: Klubrádió

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter aláírása mellett a helyi fideszes választókerületi elnök aláírása is szerepel azon a kormányzati dokumentumon, amely arról szól, hogy másfél millió forint állami támogatást kap a XVIII. kerületi önkormányzat nyári viharkárokra – erről Szaniszló Sándor kerületi polgármester számolt be, pártállami tempót emlegetve.

Navracsics a napokban 400 millió forint „vis maior” támogatást osztott szét 41 településnek útfelújításra, épületfelújításra, ár- és belvízvédelmi létesítmények helyreállítására, és előre nem látható természeti kár miatt.

"Pártállami tempó, hogy fideszes választókerületi elnökök döntik el, melyik önkormányzat kaphat pénzt és melyik nem, ezért a DK vizsgálja a feljelentés lehetőségét" – közölték a posztban.

Ezt a támogatást az önkormányzatoknak a politikától függetlenül kellene kapniuk, ezért furcsa, hogy a helyi fideszes választókerületi elnök (Ágostházy Szabolcs) aláírása is szerepel a dokumentumon. Egyébként ugyanez történt már Soroksár esetében is, ahol Németh Szilárd neve szerepelt a miniszteré mellett.

(Kiemelt kép: Szaniszló Sándor / Facebook)