„Zajlik
A lényeg

A horvátokat nem tudta legyűrni a férfi vízilabda-válogatott, amely így a bronzért játszhat

9/08/2024 20:45

| Szerző: Klubrádió

A címvédő elleni elődöntőben még 3-1-re is vezetett a magyar válogatott, de a horvátok különösen az első félidőben jobbak voltak, végül 9-8-ra nyertek.

Az olaszok elleni kőkemény, ötméteresekkel eldőlt negyeddöntő után az elődöntőben monoklival, de Jansik is tudta vállalni a játékot. A meccs horvát akciógóllal kezdődött, Jokovic lőtte be távolról. Majd a magyar válogatott kihasználta emberelőnyét, éppen Jansik révén sikerült egyenlíteni. Vámos hasonlóan nagy gólt lőtt, mint a horvátok az első támadásból, 2-1-re fordított a magyar csapat. Újabb labdaszerzés és újabb emberelőny után Fekete Gergő volt eredményes. A horvátok Fatovic révén, előnyből szépítettek, sőt, egy perccel a negyed vége előtt ugyanő szinte ugyanonnan talált be.

A horvátok a második ráúszásnál is elhozták a labdát, de jó magyar blokkal végződött a támadásuk. Majd Vámos ugyan kihagyta ötméteresét, de visszaszerezte a labdát és az ismétlést már közelről a hálóba vágta. Ezután kimaradt egy horvát előny és Vogel nagy pillanatai következtek. Megint Fatovic talált be (ötösből), majd Varga Dénes ejtésével még vezettünk, aztán egyenlítettek a horvátok, sőt, Zuvela révén a vezetést is megszerezték (5-6). A horvátok időkérés után lőttek újabb gólt, ezzel 7-5-re vezettek.

Párizs 2024 - Vízilabda
 
  Vámos Márton és a horvát Marko Bijac a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 9-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Angyal szépített a harmadik negyedben, majd Bukic állította vissza a kétgólos különbséget. Manhercz mellédobta az ötméterest, de Jansik szépített egy hatalmas kapásgóllal, 7-8. Ezután Bukic akcióból talált be, majd Bijac kivédte a harmadik magyar büntetőt is, ami azt jelenti, hogy egyik sem ment be. Vogel bravúrjával zárult a harmadik negyed, 9-7 oda.

Az utolsó ráúszásnál is a magyar csapat szerezte meg a labdát, majd páros kiállítás jött, Zalánki és Fatovic, ezzel kipontozódott az ellenfél leggólerősebb játékosa. Blokk és labdaszerzés itt, kontra ott, eltelt másfél perc. Vogelé lett egy bejátszás, majd újabb magyar emberelőny maradt ki. A következő viszont már nem, Nagy Ádám talált be átlövésből. A negyed felénél újabb Vogel-védés, de aztán nagy is Bijacba lőtt. Vukicevic lövése mellément, majd utána kiállítás jött a horvátoknál és időt kért Varga Zsolt. Utána ugyanez jött fordítva, magyar kiállítás és horvát időkérés. Horvát kapufa után még egy magyart küldtek ki, Angyalt. Ezután a blokkról lejött egy horvát lövés, de alig maradt már idő. Az utolsó másodpercekben Zalánkinak kellett rálőnie messziről, fölément, maradt a 8-9.

Szerb-horvát döntő lesz, a magyar férfi vízilabda-válogatott két nap múlva a bronzért meccsel.