„Ki
A lényeg

A kevés beteget ellátó háziorvosi praxisokkal is kezdeni akar valamit a BM-államtitkár

9/05/2023 19:03

| Szerző: Klubrádió

Nemcsak a betöltetlen háziorvosi praxisok kérdését kell kezelnie a kormánynak, de azokat is, amelyek kevés beteget látnak el, és így aránytalanul magas finanszírozáshoz jutnak – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára az országgyűlés népjóléti bizottsága előtt, ahol beszámolt az egészségügyi alapellátás átalakításáról és további fejlesztésének irányairól.

Közölte, hogy meg kell szüntetni azokat a visszaéléseket, amelyek szerint egyesek akár 8-9 rendelőt üzemeltettek papíron, valójában azonban csak egyet. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy kezdeni kell valamit a betöltetlen praxisokon túl az irreálisan alacsony betegszámmal rendelkező praxisokkal is, hozzátette, hogy ezeket 2028 végéig ki akarják vezetni – írta meg a Telex.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány egyik legsúlyosabb, legaljasabb bűne az egészségügy szisztematikus tönkretétele. Varga Zoltán, a Népjóléti Bizottság DK-s elnöke közölte, hogy a tájékoztatón Takács Pétertől, a kormány egészségügyi államtitkárától nem kapott választ arra, hogy  az egészségügy miért van összeomlásközeli állapotban.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)