„Klubrádió
A lényeg

A kormány szerint Karácsony miatt kaptak csak a fideszes kerületek pénzt, Karácsony szerint ez régi kommunista trükk

23/09/2021 13:08

| Szerző: Klubrádió

A héten jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány ismét több mint 14,7 milliárd forint fejlesztési pénzt adott kizárólag fideszes vagy fideszszimpatizáns vezetésű kerületeknek (23 budapesti kerület közül 8). Az atv.hu megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy mi ennek az elfogultságnak az oka.

“A kormány több százmilliárdos beruházásokkal segíti a főváros és a kerületek fejlesztését, csak a fővárosi utak felújítására az elmúlt három évben 20 milliárd forintos kormányzati támogatást fizettünk ki a kerületek vezetésének pártállásától függetlenül. A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat” - reagált a megkeresésre a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

A főpolgármester a Facebookon reagált a vádakra. Szerinte ez régi kommunista trükk: vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el.

"A Főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást. Ez sosem volt a mi stílusunk, és csodálkozom, hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak" – írja Karácsony a bejegyzésben.