„Köszönjük
A lényeg

A közgyűlés elé viszi Karácsony az olimpia tervezésének ügyét

24/10/2024 21:17

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A főpolgármester a Magyar Olimpiai Bizottság kérését terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé, bár szerinte "újabb jelentős sportlétesítményekre nincs szüksége a városnak".

A Fővárosi Közgyűlés elé terjesztette a Magyar Olimpiai Bizottság felkérését a z olimpia tervezésével kapcsolatban Karácsony Gergely, egyben meghívta a közgyűlés ülésére Gyulay Zsoltot, a MOB elnökét, valamint Szabó Lászlót, az MPB elnökét. A főpolgármester úgy fogalmazott: „újabb jelentős sportlétesítményekre nincs szüksége a városnak, de minden olyan lehetőséget érdemben és konstruktívan kell megvizsgálni, ami a budapesti közterületek és közlekedés megújítását, a lakhatási válság enyhítését szolgálja. Abban is egyértelmű a véleményem, hogy az olimpiarendezés feltételeinek ismeretében a budapestieket meg kell kérdezni majd arról, hogy szeretnének-e a városban olimpiát”.

A MOB és az MPB azt vizsgálná meg a Fővárosi Önkormányzattal, hogy „Budapesten, Magyarországon a 21. század második harmadában, a fenntarthatóság szempontjainak maximális érvényesítése mellett megrendezhetőek-e úgy az olimpiai és paralimpiai játékok.