„Támogassa
A lényeg

A magyarok 44 százaléka szerint Mészáros Lőrinc haszontalan, tehetségtelen stróman

18/09/2023 06:59

| Szerző: Klubrádió

A megkérdezettek mindössze 10 százaléka tartja Mészáros Lőrincet olyan sikeres üzletembernek, aki nagyrészt saját tehetségének, szorgalmának köszönheti a vagyonát – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Népszava rendelt meg.

23 százalék úgy gondolja, hogy Mészáros javarészt politikai hátszéllel gazdagodott meg, azonban ezzel „hasznos politikai küldetést teljesít, szükség van nemzeti nagytőkére”. A válaszolók 10 százaléka úgy vélekedik, szerintük zavaró és dühítő a jelenség, ám szükség van a nemzeti nagytőkére.

Mangalicatelepet avattak Alcsútdobozon
 
Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 
 

 

A legnagyobb csoportot (44 százalék) ugyanakkor azok alkotják, akiknek lesújtó a véleményük Mészáros személyéről és teljesítményéről is: ők úgy ítélik meg, hogy a „Fidesz-kormány lopásainak tehetségtelen haszonélvezője pozitív gazdasági, politikai szerep nélkül, egy stróman”. 

A luxusjachtozást illetően 30 százalék szerint „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”. 60 százalék úgy látja, hogy – mivel Mészáros Lőrinc közpénzből gazdagodott meg – jogos a kiemelt érdeklődés, ami az ügyet kíséri. 52 százalék nagyon jellemzőnek tartja a kormányközeli elitre a luxust, a rongyrázást. A felmérés szerint egyébként Rogán Antalt, Lázár Jánost és Orbán Viktort tartják a legkorruptabb politikusnak a válaszadók.