„Ki
A lényeg

A Nemzeti Földügyi Központot vezette a férfi, akit gyermekpornó miatt letartóztattak

11/10/2023 09:34

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Földügyi Központot vezette korábban a férfi, akit szeptember 15-én reggel, a háza előtt fogtak el a nyomozók. N. J. a vád szerint a céges laptopján csaknem 400 gyermekpornó-felvételt tárolt – tudatta a hvg.hu-val a Fővárosi Főügyészség.

N. J. leváltását titokban tartották, azóta sincs ennek részleteiről információ. Az NFK honlapján csak szeptember 15-én frissítették a vezetők névsorát, ahol elnökként már nem szerepelt.

Az ügyészség másnap, tehát szeptember 16-i közleményében „egy meg nem nevezett volt állami vezető gépén talált gyermekpornó tartalmakról” írtak. Másnap arról adtak ki törvényszéki tájékoztatást , hogy a férfit letartóztatták.

 
Illusztráció: Pexels
 

A férfi nem ismerte be a bűnösségét, de a nyomozati bíró a bizonyítékok alapján nem kételkedett a gyanú megalapozottságában: a férfi céges laptopján – amit csak ő használt – ugyanis gyermekekről készült  7 pornográf videót, és 390 hasonló fényképet tárolt – írja a lap.

N. J. a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett 1981-ben, Orbán Viktor miniszterelnök egyik osztálytársa volt. Akár 10 év letöltendő börtönt is kaphat.