„Zajlik
A lényeg

A Tisza Párt nem jelöl főpolgármester-helyettest, és egyik fővárosi frakcióval sem köt koalíciót

10/09/2024 17:04

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter ígérete szerint az eddigi főpolgármester-helyetteseket sem szavazza meg a Tisza Párt.

Magyar Péter közleményében, amely a Tisza Párt egyes budapesti terveiről szól, azt írta: Karácsony Gergely kevés szavazattal megnyerte a főpolgármester-választást, de szerinte a budapestiek „határozottan kimondták, hogy nem kérnek az eddigi mutyikból és az óbaloldali közgyűlési többség által eddig képviselt irányból”.

Magyar ígérete szerint az eddigi főpolgármester-helyetteseket sem fogja megszavazni a Tisza Párt, mert szerinte a budapestiek a június 9-i önkormányzati választáson egyértelmű ítéletet mondtak a DK-MSZP politikusainak munkájáról.

Közölte: a Tisza Párt nem köt semelyik frakcióval koalíciót, és főpolgármester-helyettest sem javasolnak, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiba és felügyelőbizottságaiba sem delegálnak tagokat. (A DK sem jelöl főpolgármester-helyettest, ezt Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester jelentette be nemrég.)

Magyar Péter szerint Budapest a csőd szélén áll, ezért Karácsony Gergelynek és Orbán Viktornak azonnal rendeznie kellene a főváros és a kormány kapcsolatát. A Tisza Párt elnöke azt írta, hogy addig budapesti olimpiáról sem lehet beszélni, amíg nincs népszavazás, nyílt szakmai párbeszéd, és nem fizetik ki a Budapesttől elvont forrásokat. (Erről Karácsony Gergely is hasonlókat mondott a Megbeszéljük adásában.)

Magyar a törvényes működés, Budapest pénzügyi helyzetének biztosítása és a szakmaibb városvezetés szükségessége miatt azt javasolta Karácsonynak, hogy olyan főpolgármester-helyettest jelöljön, aki a közgyűlésben meggyőző többséget kaphat egy titkos szavazáson.

A Tisza Párt elnöke szerint Karácsony a Fidesszel és a DK-val összefogva is irányíthatja Budapestet, de ez szerinte szembe menne a választói akarattal. Magyar azzal zárta a közleményt, hogy a budapestiek érdekeit szolgáló előterjesztéseket meg fogják szavazni.

(Kiemelt kép: Magyar Péter/Facebook)