„Köszönjük
A lényeg

A volt fideszes csepeli polgármester Németh Szilárdról: Gyűlöletkampányra számítok, tudom, kivel állok szemben

1/02/2024 17:13

| Szerző: Klubrádió

Borbély Lénárd szerint "Németh Szilárd azon dolgozik, hogy legyen kormányoldali jelölt" ellene a választáson, ami "egyértelműen a baloldalnak kedvez".

Borbély Lénárd csaknem húsz évig politizált a Fidesz színeiben, és korábban Németh Szilárd rezsibiztos szövetségesének számított. 2022-ben viszont olyannyira összekülönböztek, hogy Németh kiszorította őt a pártból, azóta egyre durvul a csata a felek között, a polgármester pedig függetlenként indul a júniusi önkormányzati választáson.

Nemrég a Fidesz alelnöke azzal támadta Borbélyt, hogy a csepeli utakon „több ezer kátyú” sorakozik egymás hegyén-hátán. Borbély arra a kérdésre, hogy őt ez hogyan érinti, így válaszolt a hvg360-nak:

"Kezdem megszokni, és ez még csak a kezdet. Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben. Egyébként ugyanezt kapom a baloldali ellenzéktől, sőt azt látom, hogy összehangolt támadást indítanak ellenem: egymással nincs bajuk, csak velem. Tudom, hogy vannak kátyúk, mint mindenhol."

A polgármester úgy tudja, hogy "Németh Szilárd azon dolgozik, hogy legyen kormányoldali jelölt" ellene a választáson, ami "egyértelműen a baloldalnak kedvez". Borbély az interjúban egyértelműen közölte, szerinte a "baloldali pártok" és Németh Szilárdék összehangoltan támadják őt.

Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy miért romlott meg a viszonyuk, miután Németh egyfajta mentora volt, tőle vette át a polgármesteri széket is 2014-ben. Borbély erre azt válaszolta, hogy ő továbbra is hű maradt ahhoz, amit korábban Csepel fejlesztéséről gondoltak közösen: a Kis-Duna-part megóvása, a művelődési és közösségi központként működő Munkásotthon, a Csepel SC fejlesztése és megtartása. „Ő lett hűtlen mindezekhez, amikor a saját alapítványába vitte a Csepel SC-t, a birkózócsarnokot, és a Munkásotthont is kinézte magának” – mondta.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Anikó)