„Zajlik
A lényeg

Ártatlannak vallotta magát az adócsalással vádolt Hunter Biden

12/01/2024 12:11

| Szerző: Klubrádió

Ártatlannak vallotta magát az adócsalással vádolt Hunter Biden a Los Angeles-i szövetségi bíróságon. Joe Biden amerikai elnök fia ellen decemberben amiatt emeltek vádat, mert a 2016-2019-es pénzügyi időszakban nem fizetett be 1,4 millió dollárt. Az 53 éves üzletember, aki állítása szerint leküzdötte a kábítószer- és alkoholfüggőségét, az újraválasztásért indulni kívánó apja republikánus ellenfeleinek kiemelt célpontja, akit a demokrata párti elnök Achilles-sarkának tartanak.

Az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy "adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára". Hunter Biden ügyvédje jelezte, hogy védence befizette az adóhátralékot, és a vezetékneve miatt folyik ellene üldözés. Az elnök fia korábban ártatlannak vallotta magát a Delaware államban illegális fegyvertartás miatt ellene folyó eljárásban is.

Vizsgálat a Biden család külföldi üzleti ügyeiban
 
Vizsgálat a Biden család külföldi üzleti ügyeiben
 
Washington, 2024. január 10. Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (k) az ügyvédje, Abbe Lowell (b) társaságában az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselőház felügyeleti bizottságának egyik meghallgatásáról távozik, amelyen vendégként vett részt a washingtoni Capitoliumban 2024. január 10-én. A képviselőházi többséget kitevő és a Biden család külföldi üzleti kapcsolatainak ügyében vizsgálódó republikánus képviselők eljárást készülnek indítani Hunter Biden ellen, amiért az előző hónapban visszautasította részvételét az illetékes képviselőházi bizottság meghallgatásán.
Fotó: Jose Luis Magana / MTI/AP/