„Zajlik
A lényeg

Átcsoportosít a kormány: újabb tízmilliárdok mennek sportra

1/08/2024 14:27

| Szerző: Klubrádió

A kormány jelentős átcsoportosításokat hajtott végre a költségvetésben, ezek fő nyertese a sport.

A Központi Maradványelszámolási Alapból kivett 57 milliárd forintból 14 milliárdot kapott a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség fejlesztési koncepciók megvalósítására, beruházásokra és dologi kiadásokra, valamint a Rezsivédelmi Alapból is jutott nekik 3,5 milliárd – írja a hvg.hu.

Továbbá a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda is kapott 18 milliárdot kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítására. A cikkben hozzáteszik, hogy közben el is vettek a sporttól: a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra szánt pénzéből 1,3 milliárdot áttettek a közszolgálati médiaszolgáltatás támogatására.

Már nem sport, de átcsoportosítás: a Bethlen Gábor Alap nemzetpolitikai célú támogatásokra 5,4 milliárddal, a Hungary Helps Program 1,5 milliárddal költhet többet, az Energiaügyi Minisztérium pedig újabb összeget kapott – egészen pontosan 37 milliárd forintot – a Rezsivédelmi Alap úgynevezett lakossági rezsivédelmet szolgáló részéből a rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésére.