„Klubrádió
A lényeg

Az Árpád hídi gázoló szerint azért gyorsított, mert rátapadt a BMW-s

8/07/2023 11:49

| Szerző: Klubrádió

A szabályosan közlekedő biciklist elgázoló Mercedes az ütközéskor előbbi legalább 137 kilométeres sebességgel haladt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a 26 éves kerékpáros halálával végződő tragédia előtt három autó spontán versenyzett a hídon a múlt hétvégén. A biciklis elgázolásáról készült videót pénteken közzé is tették. A Mercedes és az őt követő BMW a Teve utcai kereszteződésnél kezdett el gyorsulni, az ütközéskor előbbi legalább 137 kilométeres sebességgel haladt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján Balogh Ádám ezredes azt mondta, hogy az Árpád hídi gázoló szerint rátapadt a BMW-s, ezért gyorsított.

„A baleset utáni jegyzőkönyvben a Mercedes vezetője elmondta, hogy ő azért növelte a sebességét, mert a visszapillantó tükörből úgy érzékelte, hogy a BMW kvázi rátapadt.

A BMW vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy ő a Mercedes sebességétől függetlenül növelte saját teljesítményét. Ugyanakkor a külső észlelő tanúk egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy a két jármű úgy tűnt, mintha versenyzett volna egymással”.

A Mercedes 33 éves sofőrje eddig kórházban volt, pénteken előállították, és előterjesztették a letartóztatását. A férfi elismerte tettét, a rendőrség adatbázisa szerint ő korábban is többször szabálytalankodott, ami miatt 13 büntetőpontja gyűlt össze. A másik két sofőr felelősségét még vizsgálják.

(forrás: Telex.hu)