„Zajlik
A lényeg

Az öreg pásztor meséli el a magyarság történetét augusztus 20-án

15/08/2024 11:26

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Fantasztikus lesz.

Több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekttel, drónshow-val és fényfestéssel készülnek augusztus 20-ra a szervezők.

Az idei nemzeti ünnepen a huszonkilencezer pirotechnikai elemet közel ötszáz pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lövik majd a magasba.

Az attrakció idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét.

Augusztus 20. - Felvonulás az Andrássy úton
 
Szent István, 2021. aug, 20.
 
Szent Istvánt ábrázoló installáció az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijátékshow hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé” – jelentette az MTI.

Mint a K monitor nyomán korábban megírtuk, a az idén 12,5 milliárd forintot adott az augusztus 20-i programok megszervezésére a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek. A tűzijáték megszervezésére korábban adott 2,4 milliárdos támogatással együtt a Szent István Napi rendezvények legalább 15 milliárdjába kerülnek majd az adófizetőknek. A munkáért egyetlen cégcsoport, a sokat próbált Fidesz-favorit Balásy Gyula birodalma versenyez magában.