„Zajlik
A lényeg

Az összes embercsempész autót elvitték a déli határról

15/12/2023 09:35

| Szerző: Klubrádió

Az összes bejelentett embercsempész-autót elszállította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, aminek közlése szerint 133 roncsautótól tisztították meg a határmenti településeket – írta a Délmagyar nyomán az RTL. 

A roncsokat Ásotthalom, Bordány, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged és Zákányszék térségéből szállították el, az utolsót december 12-én.

Több ember meghalt egy balesetben Kapuvárnál
 
Illusztráció: 
Összeroncsolódott személygépkocsi, amelyben négy ember meghalt és nyolcan megsérültek Kapuvár külterületén, miután a jármű a Répce-hídról a folyómederbe hajtott 2022. szeptember 1-jén. A rendőrök megállapították, hogy valószínűleg embercsempész szállított eddig ismeretlen állampolgárságú illegális bevándorlókat. Forrás: MTI/Filep István
 
 

Az RTL emlékeztet: egyre több elhagyott és szétbontott autó rondította a tájat a déli határszakasz mentén. Csak az ásotthalmi erdőben több mint hatvanat számoltak össze a hatóságok, és találtak olyan autót, ami másfél éve a déli határ mellett rohad.

A munkára egy szegedi vállalkozóval szerződtek, a roncsok egy telephelyre kerülnek. Ha a tulajdonosuk nem jelentkezik értük, elárverezik a járműveket.