„Zajlik
A lényeg

Balog Zoltán a kegyelmi ügyről: Ez egy lezárt történet

28/09/2024 17:04

| Szerző: Klubrádió

Ezzel együtt azt is mondta, hogy a lelki vonatkozásokról, amelyek szerinte most már lényegesebbek ebben az ügyben, szoktak beszélgetni a közösségében, ahol rögös úton járnak.

Szombaton megjelent egy rövid videóinterjú a kegyelmi ügy érintettjével, Balog Zoltán volt emberi erőforrás miniszterrel, jelenlegi református püspökkel, aki évekig Novák Katalin főnöke volt annak államtitkári munkája idején, és akinek később, amikor egykori munkatársa államfő lett, ő javasolta a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endre kegyelemben részesítését.

Balog a videón a Blikk riporterének azt mondta, hibázott, rossz döntést hozott annak idején, az országos református egyház vezetéséről ezért akkor lemondott, de ez az ügy benne és a közösségében már egy lezárt történet.

Ezzel együtt azt is mondta, hogy a lelki vonatkozásokról, amelyek szerinte most már lényegesebbek ebben az ügyben, szoktak beszélgetni a közösségében, ahol rögös úton járnak, de bízik benne, hogy előre mennek.

Szintén szombaton készült egy rövid videó Novák Katalinnal is. A volt köztársasági elnök a 444.hu riporterének azt mondta, nem érez nagy késztetést, hogy interjút adjon „a magyar médiának”, mert azt érzi, abszolút inkorrekten viselkedtek számos ponton. A volt államfő a lemondásához vezető kegyelmi ügy februári kirobbanása óta nem adott kimerítő interjút a témában. 

 
Balog Zoltán és Novák Katalin
Facebook/Novák Katalin