„Köszönjük,
A lényeg

Balog Zoltán szerint Orbán nem tudott arról, hogy ő kijárta Nováknál K. Endre kegyelmét

4/07/2024 19:46

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Szóba jött a Válasz Online cikke is, amelyben arról volt szó, hogy Balog Zoltán minisztersége alatt milyen sokat utazott együtt Novák Katalinnal. Balog azt mondta, nem csak Novák Katalinnal, minden kabinetfőnökével volt kettesben külföldi utakon, és amit a cikk sejtet, „az egy alantas, gusztustalan dolog”.

Balog Zoltán püspök szerint Orbán Viktor nem tudott róla, hogy ő járta ki Novák Katalinnál a pedofil bűnsegédként elítélt K. Endre elnöki kegyelmét. Erről a volt emberierőforrás-miniszter a Gulyáságyú Médiának beszélt.

Mindössze két kérdést tehettek fel Balognak a Molnár Mária Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon új – 100 millió forintból megvalósult – tagintézményének felavatása előtt. A kegyelmi botrány utáni második téma a Válasz Online cikke volt, amelyben arról volt szó, hogy Balog Zoltán minisztersége alatt milyen sokat utazott együtt Novák Katalinnal, az utazásokon pedig többször ketten vettek részt. Hozzátették: később, Novák Katalin elnöksége idején volt, hogy ő is magával vitte Balogot külföldi útjaira.

Balog jelezte, neki nincs erről mondanivalója, a Válasz Online pedig összekeverte a statisztikákat. „Sajnálom, hogy ilyen alantas dolgokba száll [bele] egy ilyen komoly hírtermék.” Majd hozzátette: nem csak Novák Katalinnal, minden kabinetfőnökével volt kettesben külföldi utakon, és amit a cikk sejtet, „az egy alantas, gusztustalan dolog”.