„Zajlik
A lényeg

Baranyi Krisztina: A közgyűlésben szinte mindenkinek az az érdeke, hogy Karácsony megbukjon

25/09/2024 15:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Baranyi Krisztina szerint a Fővárosi Közgyűlésben szinte mindenkinek az az érdeke, hogy Karácsony Gergely megbukjon, ezt nyilatkozta a HVG-nek. Ferencváros polgármestere elmondta, aggódik Budapest működése miatt, azért, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választások miatt a város vezetése helyett inkább politikai játszmák, konfliktusok és erődemonstrációk tere lesz a közgyűlés.

Baranyi Krisztina érthetetlennek nevezte, hogy a Tisza párt távol akarja tartani magát a főváros ügyeitől. Szerinte ha Magyar Péter úgy gondolja, hogy a fővárosban mutyik voltak, a cégek vezetésében pedig vállalhatatlan emberek ülnek, akkor ültessenek olyan embereket a felügyelő bizottságokba, akik a mutyikat megakadályozzák.

Hozzátette, azt nem zárja ki, hogy Karácsony Gergely Budapest működésének érdekében, konkrét alkut köt a kormánnyal, de azt kizárja, hogy általános Fidesz-karácsony összefogás jöjjön létre. Baranyi Krisztina arról is beszélt, hogy a főpolgármester munkáját támogatni kell, bár neki nagyon úgy tűnik, hogy a közgyűlésben szinte mindenkinek az az érdeke, hogy Karácsony megbukjon.