„Zajlik
A lényeg

Bencsik Gábornak A tanú jutott eszébe a közmédia őt ért, kommunistázó reakciójáról

14/04/2022 13:39

| Szerző: Klubrádió

Bencsik Gábor jobboldali újságíró szerint "hosszú, személyeskedő, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli cikkben reagált a hirado.hu ismeretlen szerzője" a tegnap írt posztjára a közszolgálati televízióról. Válaszában A tanú című, Rákosi-korszakról szóló kultfilm egyik jelenetét idézte: "Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva."

Bencsik Gábor, a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, aki jelenleg főmunkatársként dolgozik a lapnál, kedden fakadt ki a köztévére, azt írta: "Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan".

„Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – sorolta Bencsik Gábor, aki a Magyar Demokrata főmunkatársa is.

A közmédia súlyos, kommunistázós cikkben vágott vissza, amelynek már a címe is az volt, hogy "Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria". Ezután Soros Györgytől a kommunistákig sok minden előkerült (még Horn Gyula néhai MSZP-s kormányfő is) a személyeskedő hangvételű írásban. Hogy érzékeltessük, a többi között úgy írták le Bencsik Gábort, mint "a korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkárát". (A cikkben megpróbálták demonstrálni, hogy igenis hívnak ellenzékieket, de ennek alátámasztására valamiért például azt a Szili Katalint találták alkalmasnak, aki miniszterelnöki megbízottként dolgozik és a választással kapcsolatban például azt mondta: "április 3-án az urnáknál is meg kell védenünk, amit a nemzetpolitikában elértünk" – a szerk.)

Bencsik Gábor beleállt a vitába, a Facebookon válaszolt: "Hosszú, személyeskedő, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli cikkben reagált a hirado.hu ismeretlen szerzője a tegnap írt posztomra a közszolgálati televízióról. Természetesen semmi kedvem tételesen cáfolni azt a sok ostobaságot, amit leírtak, az egész nem ér annyit. Csupán ide idézném A tanú című film egy részletét: „Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva.” Majd posztolt is egy képet a Rákosi-korszakról szóló filmből.

Bencsik mellett Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester is bírálta a közmédiát, Orbán Viktor miniszterelnök fia pedig szívvel lájkolta az újságíró posztját.