„Klubrádió
A lényeg

Berki két év felfüggesztettet kapott a büntetőfékezésért

13/07/2021 13:14

| Szerző: Klubrádió

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében – írja a Blikk. A celeb, aki a főpolgármester-választásba is beszállt 2019-ben, közúti veszélyeztetés és rongálás miatt két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezenkívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie. Berki 2018-ban büntetőfékezett egy BKV-busz előtt, amely belehajtott az autójába.

Az ügyészség szerint a busz biztonsági kamerafelvétele perdöntő bizonyíték volt, minden jel arra mutat, hogy Berki Krisztián indokolatlan vészféket alkalmazott. A büntetés kiszabása során súlyosbító tényezőként sorolták fel a sebességtúllépést, a záróvonal átlépését, illetve a vádlott közlekedési előéletét. A busz üzemeltetőjének ügyvédje elmondta, továbbra is fenntartják a polgárjogi igényt a buszban keletkezett kár miatt.

HVG beszámolója szerint „Berki az ügyész szavai alatt javarészt a telefonját nyomkodta és nem mutatott különösebb figyelmet, hasonlóan viselkedett ezután is, amikor ügyvédje ismertette az álláspontjukat.”

Berki kirendelt védője szerint a korábbi focista „a körülmények szerencsétlen állása miatt” szenvedett balesetet. Felmentést kért, mert szerinte az elkövetett cselekmény nem bűncselekmény. Enyhítő körülménynek nevezte a büntetlen előéletet, az idő múlását, és azt, hogy rövid időn belül megszületik Berki második gyermeke, felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz. 

A volt Fradi-vezér az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, de nem érzi felelősnek magát – olvasható a Blikkben.

Ezután első fokon 2 év börtönbüntetésre ítélték, 4 évre felfüggesztve Berki Krisztiánt közúti veszélyeztetés és rongálás miatt. A celeb emellett 625 ezer forintos pénzbírságot is kapott, és két évre eltiltották a vezetéstől.

Önkormányzat 2019 - Budapest nem cirkusz! címmel indít plak?
 
 A Fidelitas plakátkampányát, a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátját bemutató sajtótájékoztató helyszíne 2019. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

Berkinek van egy másik ügye: korábban költségvetési csalás miatt már vádat emeltek ellene, ám ebben az eljárásban még nem született jogerős ítélet. A valóságshow-szereplő elismerte bűnösségét az áfacsalási ügyben, amelyben vádlott Kuna Tibor, a kormány korábbi kedvenc PR-os vállalkozója is. Emlékezetes volt, hogy Berki Krisztián beszállt a 2019-es főpolgármester-választásba is, ahol lényegesen több ajánlást gyűjtött, mint szavazatot. A választási bizottság nem talált problémát. Ahogy a 444 írja, a közmédia és fideszes lapok is segítették Berki kampányát.