„Klubrádió
A lényeg

Félmillióval megtolták Orbán Ráhel barátnőjének fizetését

26/04/2024 07:10

| Szerző: Klubrádió

Havi 3,5 milliót keres mindent egybevetve Jakab Zsófia.

500 ezer forintos fizetésemelést kapott márciusban Jakab Zsófia, az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója, így a keresete bruttó kétmillió forintra nőtt. Emelték a cafetéria juttatását is, havi 32 ezerről 42 ezer forintra – vette észre a 24.hu a cég közzétett adatok között.

Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek
 
Jakab Zsófia. Fotó:
MTI/Balogh Zoltán
 
 

Az idén januárban megalakult Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) portfóliója számos területtel, köztük a turizmussal gazdagodott, így mostanra a Magyar Divat & Design Ügynökség tulajdonosi joggyakorlója is Nagy Márton tárcája lett. A miniszter februárban Jakabot a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki. A NGM közadatigénylésre közölte, hogy Jakab havi másfél millió forintért látja el kormánybiztosi feladatait, vagyis 

Orbán Ráhel barátnője összesen havi 3,5 millió forintos fizetést kap az államtól. 

Az, hogy a kreatívipar kifejezés konkrétan milyen területeket foglal magába, a tárca nem szálazta szét, inkább felsorolta Jakab feladatköreit. Ezek pedig: a nemzetközi kreatívipari vállalkozások Magyarországra csábítása, a hazai kreatívipari ágazatok külföldi érvényesülésének segítése, a versenyképességének növelése.