„Köszönjük
A lényeg

Beszáll a román ingatlanpiacba Orbán veje

24/10/2024 15:53

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Kovács Gaby

A Tiborcz István által tulajdonolt Gránit Alapkezelőhöz kerülhet a bukaresti Equilibrium 1 irodaház – értesült a Cotidianul című román újság. A tárgyalások a végső szakaszban vannak.

A 24.hu szerint a lap azt írja, a svéd Skanska, a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője 40-50 millió euróért (16-20 milliárd forint) értékesítheti a bukaresti irodaházat, ami a miniszterelnök vejének belépését jelentené a román ingatlanpiacra.A román főváros északi részén, a Barbu Văcărescu üzleti negyedben található Equilibrium 1 egy luxus irodaház, 12 emelettel és 20 700 négyzetméter bérelhető alapterülettel. A 2019 végén átadott, modern kialakítású épülethez 3500 négyzetméternyi zöldterületet tartozik. Olyan különböző szektorokból érkező nagyvállalatokat bérelnek itt átlagosan 1000 négyzetméternyi irodahelyiséget, mint a Signal Iduna, az Iron Mountain, a Secom Healthcare és a Newton.

Az üzlet létrejöttével Tiborczék régiós szinten jelentős ingatlanpiaci befektetővé válnának. Nem a miniszterelnök veje az első hazai közpénzmilliárdos, aki feltűnik a román ingatlanszektorban: korábban a Jellinek Dániel tulajdonában lévő Indotek vásárolt bevásárlóközpontot Marosvásárhelyen és két irodaházat Bukarestben.

A Gránit Alapkezelőt Tiborcz idén nyáron adta el a közvetlen tulajdonában álló BDPST Capital Zrt. a közvetetten szintén az Orbán-vő résztulajdonában lévő Gránit Banknak, és ennek köszönhetően még óriási osztalékhoz is hozzájutott.

(24.hu)