„Zajlik
A lényeg

Bevette a Hegyvidéket a Kutyapárt

3/10/2024 14:04

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Kovács Gaby

Letette a hivatali esküt Magyarország első kutyapártos polgármestere. A helyszínről Gárdai László tudósított. 

Kovács Gergely, aki a Hegyvidéken magabiztosan nyerte meg a júniusban rendezett önkormányzati választást olyan testülettel dolgozhat együtt, ahol támogatói abszolút többségben lesznek. A délelőtt kezdődött testületi alakuló ülés előtt egyetlen ellentüntető várta, Füvesember feliratú táblával, aki főleg azt sérelmezte, hogy a XII. kerület új vezetője az elmúlt hónapokban már előállt azzal a tervével, hogy elvitetné a Turul-emlékművet a mostani helyéről. 

Az új testület már megszavazta a számos változást hozó Szervezeti és Működési Szabályzatot, valamint a képviselők döntöttek arról is, hogy a jövőben 1.3 milliós bruttó fizetés jár a polgármesternek, csaknem 200 ezer forintos költségtérítés mellett. Döntöttek arról is, hogy az eddig hét helyett csak négy bizottság lesz, a bizottsági tagok 50 százalékos béremelésre számíthatnak. Elfogadták a költségvetésről szóló előterjesztést is, a kerület vagyona az év végig befutó iparűzési adóval együtt 4 milliárd forint.

Megválasztották az új alpolgármestereket is. Egyikük a momentumos Vadász Gábor. Ő felel majd a városfejlesztésért, városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért.A másik alpolgármester a Kutyapártból Kocsik Tekla, ő felel majd a humán és szociális ügyekért.

(Klubrádió)