„Zajlik
A lényeg

Bombafenyegetés volt, kiürítették a Miskolci Törvényszék épületét

8/04/2024 17:44

| Szerző: Klubrádió

A Miskolci Törvényszék felrobbantásával fenyegetőzött telefonon egy ismeretlen személy, emiatt hétfő délután kiürítették az épületet

Tőzsér Ildikó sajtószóvivő az esetről beszámoló boon.hu-nak azt mondta: több mint 10 éve nem volt bombariasztás a Miskolci Törvényszéken, amióta felszerelték a fémérzékelő rendszert. Szinte lehetetlen átvinni valamit ezen a kapun: riaszt a késre, a bicskára, a botra, és annyira érzékeny, hogy gyakran még a fémcsatra is. A kapu után személyes átvizsgálásra kerül sor, mert senki sem vihet be fegyvernek minősülő tárgyat a Törvényszék épületébe.

"Délután fél egy körül jelezték számunkra, hogy mindenkinek el kell hagynia az épületet. A rendőrség egy hatalmas kordont húzott egészen a Lánykollégium végéig, így a gyermekek sem mehettek be oda ebédelni. Nem tudjuk, ki telefonált. Ilyenkor mindig a bíróság vezetője dönt arról, hogy érdemes-e kiüríteni az épületet" – közölte a szóvivő a megyei lappal.

Tőzsér Ildikó szerint a riasztás jogilag terrorcselekménnyel fenyegetés, amelynek büntetési tétele minimum 5 évtől kezdődik, ha kiderül, ki fenyegetett robbantással.