„Zajlik
A lényeg

Brit hírszerzés: Már 450 orosz katona esett el a harcokban

25/02/2022 17:31

| Szerző: Klubrádió

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az orosz fegyveres erők már nagyjából 450 embert veszítettek el Ukrajnában. Az információk ellentmondásosságára jellemző, hogy az ukránok szerint eddig 1000 orosz katona halt meg, az oroszok szerint pedig egy sem.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az orosz fegyveres erők már nagyjából 450 embert veszítettek el, és elbukták első céljaikat azzal is, hogy a Szpecnaznak nem sikerült a elfoglalnia a Kijevtől északra fekvő repülőteret.

A pénteki orosz győzelmi jelentés ezzel szemben úgy szólt, hogy a sereg már megsemmisített 118 ukrán katonai létesítményt, köztük 11 repülőteret, kilőtt öt ukrán harci gépet, egy helikoptert és öt drónt, megsemmisített 18 tankot, 7 rakétavetőt, 41 gépjárművet, 5 hajót és 14 légvédelmi rakétarendszert, valamint elfoglalta a csernobili atomerőművet és a Kígyó-szigetet a Fekete-tengeren.

Az ukrán hadsereg jelentése szerint több mint 1000 orosz katona halt meg az invázió során. Az orosz védelmi minisztérium viszont nemrég azt nyilatkozta, hogy idáig egyetlen katonájuk sem esett el.

(forrás: BBC, 444, 24.hu)