„Klubrádió
A lényeg

Bruttó 50 ezer forintra emelték a szavazatszámláló bizottságok választott tagjai díjazását

14/01/2022 10:11

| Szerző: Klubrádió

Várják a jelentkezéseket a helyi választási irodák az április 3-ai országgyűlési választás és az azzal egy időben rendezett országos népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba, írja az MTI.

A szavazatszámláló bizottságok legalább öttagúak, a testületek három tagját a képviselő-testület választja meg a helyi választási iroda javaslatára, legkésőbb március 14-én 16 óráig – írja a 24.hu.

Választás 2018 - Szavazókör Budakeszin
Budakeszi, 2018. április 8. Egy választópolgár átveszi a szavazólapot Budakeszin, a Fő utcai bölcsődében az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 
 

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjai oktatáson, felkészítésen vesznek részt, a szavazás napján pedig hajnaltól a szavazatok összeszámlálásáig a szavazókörökben végzik a választás lebonyolítását. Munkájukért díjazást kapnak, ez egy januárban kiadott miniszteri rendelet értelmében bruttó 35 ezer forintról 50 ezer forintra emelkedett, ami nettó 33 250 forintot jelent a bizottsági tagoknak. Emellett mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.