„Támogassa
A lényeg

Budapest-bérlet: a VEKE nekiment Lázárnak, Karácsonynak és a MÁV-nak is

2/01/2024 13:31

| Szerző: Klubrádió

A civil szervezet rendkívüli közgyűlés összehívására szólította fel Karácsonyt.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) még az év utolsó napján reagált közösségi oldalán a MÁV aznapi közleményére, miszerint maximum márciusig lesz érvényes a Budapest-bérlet az eddigi formában, a városhatáron belül a a MÁV, a HÉV és a Volánbusz járatain. A civil szervezet bejegyzésében nekiesett minden szereplőnek és felszólította Karácsony Gergely, hogy hívjon össze rendkívüli közgyűlést a kérdésről, a VEKE úgy fogalmazott, ha ezt nem teszi meg a főpolgármester, akkor bűnrészes – írta meg a Népszava.

A MÁV közleményének közvetlen előzménye volt, hogy két nappal korábban a BKK és Karácsony is arról számolt be, hogy átmeneti megállapodás született a Budapest-bérlet érvényességéről és a tarifák változatlanságáról. A VEKE már akkor gyanúsnak ítélte a BKK kommünikéjét, a civil szervezetnél úgy vélték, az nem fejti ki a teljes igazságot. 

A bejegyzésben nekimentek az építési miniszternek, a MÁV-vezetésnek és Karácsonynak is.

"Kasza kiegyenesedik, bicska a zsebben kinyílik, János. A közlemény szerint Te döntöttél. Átlépted a vörös vonalat, mehetsz vissza a balettba ugrálni. Meg a lovaidhoz az istállóba." – címezték Lázár Jánosnak.

"A MÁV csoport komplett vezetése is elmehet melegebb éghajlatra. Havi ötmillióból plusz juti telik is. Átok." – folytatódott az írás.

Karácsonynak pedig szerintük el kellene számolnia a korábbi közleménnyel és azzal, "valójában mit is írt alá".

A civil szervezet amellett, hogy rendkívüli közgyűlés összehívására szólítja a főpolgármestert, azt is követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az aláírt megállapodást.

"Tegyük tisztába, aki a Budapest-bérlet megszüntetéséről döntött, vagy a döntést elfogadta és aláírta, az politikai hulla" – zárta bejegyzését a VEKE.