„Zajlik
A lényeg

Csipes Tamara bosszús üzenetben dobta vissza a minisztériumi felkérést

28/09/2024 05:41

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Amíg a mostani nehéz helyzetben maradnak a gyermeket nevelő szülők, és amíg gondot jelenthet ételt rakni az asztalra, akár egy egyedülálló anyának, addig nem kíván részt venni a kormányzat családnépszerűsítő kampányában – erről írt a közösségi médiában Csipes Tamara olimpikon kajakos.

A sportolót a Kulturális és Innovációs Minisztérium kérte fel, hogy népszerűsítse a kormány új családpolitikai kampányát, amely a népességfogyás ellen küzden a „családban élni jó” jelmondattal.

A sportoló szerint családban élni jó, de egyedülálló anyaként abszolút meg tudja érteni, ha ez a legtöbbjüknek óriási küzdelem és nehézség is. „Csak az olyan alapdolgok miatt is, mint ételt rakni az asztalra, megfelleő oktatásban részesíteni, az egészségét ápolni, biztonságos jövőt biztosítani.”  Csipes Tamara Instagram-oldalán azt írta, amíg ezek nincsenek rendben, minek kampányoljon. „Bőven elég dolog van ránk nyomva, pontosan tudom, az milyen, így ezt köszi, ne!”

Csipes Tamara  a 2024-es párizsi olimpia egyik legsikeresebb magyar sportolója, ezüstérmes lett kajak egyes 500 méteren, ezüstérmes kajak kettes 500 méteren és bronzérmes kajak négyes 500 méteren.

Párizs 2024 - Kajak-kenu
 
 Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én. MTI/Kovács Tamás