„Zajlik
A lényeg

Csiszár Jenőnek a Comói-tó partján bérel luxusvillát a külügy

16/03/2022 13:41

| Szerző: Klubrádió

Csiszár Jenő milánói magyar főkonzul új rezidenciát kapott, ami a diplomáciai szokásjogtól eltérően a főkonzulátus székhelyétől 60 kilométerre van, írja a Hvg.hu. Ha most azért kezdi el sajnálni Csiszárt, mert valami messzi külvárosból kell bebuszoznia a városi munkahelyére, téved. A fideszes kormány nem hagyja a sajátjait az út szélén, Csiszárnak a Comói-tó partján bérelnek egy 350 négyzetméteres, 13 helyiségből álló, úszómedencés villát. 

Az ingatlant pedig egy olyan üzletembertől bérlik, akinek magyarországi terjeszkedését a diplomáciai képviselet egyengeti. Csiszárnak korábban egy milánói belvárosi 300 négyzetméteres, teraszos nagypolgári lakást bérelt a külügy. Az új villában a lap szerint már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is tiszteletét tette.

Emléktáblát avattak a liguriai Reccóban Benedek Tibor három
 
 ARCHÍV/Madaras Norbert olimpiai bajnok, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Csiszár Jenő milánói főkonzul, Carlo Gandolfo Recco polgármestere, Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Iglói-Nagy István, a KKM sportdiplomáciai főosztályának vezetője (b-j) a Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tiszteletére elhelyezett emléktábla avatásán a liguriai Reccóban 2021. június 25-én. Benedek Tibor, Recco díszpolgára 2001 és 2004, valamint 2007 és 2014 között játszott az olasz csapatban. MTI/KKM/Galántai Zsolt