„Ki
A lényeg

December 10-ig marad a bécsi vasúti átszállás

20/10/2023 00:02

| Szerző: Klubrádió

A Budapestről Salzburgba vagy Münchenbe utazó utasoknak Bécsben december 10-éig egész biztosan át kell szállniuk.

Az eredetileg tervezett október 27. helyett december 10-ig nem lehet átszállás nélkül közvetlenül eljutni vasúton nyugat-európai városokba, olvasható az osztrák vasúttársaság honlapján – írja a Telex.

„Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Bécsen keresztül Münchenbe 2023. október 4. és december 10. között. Ebben az időszakban a Budapest – Bécs – München RJX járatok Bécs főpályaudvarig járnak. A Budapestről Salzburgba vagy Münchenbe utazó utasoknak Bécsben át kell szállniuk. A Budapest és Graz között Szentgotthárdon át közlekedő IC-járatok esetében Budapest Kelenföld és Tatabánya között mindkét irányban vonatpótló autóbuszok járnak. Kérjük, hogy a közúti forgalom miatt késésekre számítsanak.” – idézi a portál az ÖBB-t.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az ÖBB többszöri figyelmeztetés után egyoldalúan bejelentette, hogy október 2-tól levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról, és Bécsben kettévágja a Linz, Salzburg és München felé továbbhaladó budapesti railjet vonatokat.