„Klubrádió
A lényeg

Deutsch nácikhoz hasonlította Vettelt, a Forma1-es világbajnokot

2/08/2021 08:06

| Szerző: Klubrádió

Sebastian Vettel, négyszeres világbajnok Forma1-es versenyző a Magyar Nagydíjon szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő erre a nácikkal állította párhuzamba az esetet.

Deutsch a Facebookon egy szivárványos cipős képet rakott ki, amin a szöveg szerint Vettel kiállt a melegek jogaiért, a kép mellé pedig karlendítő náci híveket rakott és azt írta, hogy "a németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban. Finoman, kulturáltan, európai módra."

 
Deutsch nácizik
 

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István kommentelt Deutsch posztja alá, azt írta: „Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiálló fiatal demokratákból…?!”.

A Forma1 más versenyzői is kiálltak a melegek jogaiért a budapesti verseny alatt, mint például a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki arra is buzdította magyar embereket, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett.