„Zajlik
A lényeg

Diákok és szülők tüntetnek a Madách Imre Gimnázium felmentett igazgatójáért

2/09/2024 10:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az iskola korábbi és jelenlegi diákjai, illetve szülők tartottak "tanév-nemnyitót".

Hétfőn, fél nyolc előtt pár perccel már több, az iskola pólóit viselő diák állt a Madách Imre Gimnázium Barcsay utcai épülete előtt a „tanév-nemnyitón” – írja a Telex. A diákok azután hirdettek tüntetést, hogy augusztus 28-án a Belügyminisztérium azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.

A „tanév-nemnyitó” eseményen fél nyolc után nem sokkal köszöntötték az iskola korábbi diákjai a demonstrálókat.

Kollégánk, Kálid Artúr színész Mészáros Csaba, a felmentett igazgató által írt szöveget olvasta fel. A színészt madáchos szülőként konferálták fel. Az igazgató a szövegben a gimnáziummal kapcsolatos emlékeiről, élményeiről írt. Az igazgató üzenete után az egyik szervező megkérte a gimnázium tanárait, hogy lépjenek közelebb az utcafronton felállított színpadhoz. A tantestület hatalmas tapsot kapott a tüntetőktől.

„Talán soha nem kezdtünk tanévet ilyen nehéz helyzetben. Ennek ellenére a tanévet szeptember másodikán megkezdjük” – mondta az egyik tanár a színpadon. „Itt állok, és mást nem tehetek” – skandálták a tanulók madáchos pólókban az intézmény épülete előtt. A performansz után az egyik szervező felszólította a jelenlegi diákokat és a tanárokat, illetve a 2024-ben elballagott diákokat, hogy menjenek be a valós tanévnyitóra a gimnázium épületébe.