„Zajlik
A lényeg

Donald Tusk: Szégyellje magát a magyar kormány!

25/02/2022 14:54

| Szerző: Klubrádió

"Putyin kegyetlensége és őrülete" ellenére az EU-s szankciók nem igaziak Donald Tusk szerint. A korábban a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt elnöke hangsúlyozta: szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (többek között Németország, Magyarország, Olaszország).

„Ebben a háborúban minden valóságos: Putyin kegyetlensége és őrülete, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák. Csak a szankcióink nem igaziak. Szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (többek között Németország, Magyarország, Olaszország)” – írta Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke, az Európai Néppárt elnöke, a legnagyobb lengyel ellenzéki párt vezetője Twitter-bejegyzésében.

Tusk arra utalt, hogy az Európai Tanácsban péntekre virradó éjjel nem sikerült igazán kemény szankciókról dönteni, és voltak országok, amelyek vonakodtak az igazán kemény fellépésről. Ahogy mi is beszámoltunk róla, csütörtök este Gulyás Gergely magyar kancelláriaminiszter például azt mondta, szerinte Európa érdeke, hogy a földgáz beszerzésére ne legyenek szankciók.

Donald Tusk eddig is az Orbán-kormány kemény kritikusának számított.

(Kiemelt kép: Flickr.com)