„Zajlik
A lényeg

Eddig távol tartották a sajtót, mostantól Rogánék Szentkirályin keresztül tartják a kapcsolatot

30/12/2021 08:33

| Szerző: Klubrádió

A hazai kommunikációért felelős kormánybiztossá nevezik ki január 1-től Szentkirályi Alexandrát. A Magyar Közlöny szerda este azt írta, hogy Szentkirályi feladatai közé fog tartozni, hogy tájékoztassa a hazai tömegkommunikációs szerveket és hírügynökségeket a kormány tevékenységéről, kapcsolatot tartson újságírókkal és szerkesztőségekkel, gondoskodjon a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről, előkészítse és megszervezze a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, és a közösségi médiában való kormányzati kapcsolattartásért is ő felel majd.

Kormányinfó
 
kormányinfó 211202
 
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Ezen feladatok ellátásáért a kormányszóvivő ezentúl államtitkári szintű díjazásokra és juttatásokra jogosult, munkáját a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal fogja irányítani.